Որոնում/search

1.10.14

DAM's årsmøde i Aulum 2014 (I. part) + foto

I år (2014) DAMs årsmøde blev holdt en lille by.. Aulum, mellem Holstebro & Herning 
På programmet var der gudstjeneste i Aulum Kirke ved Peter Legarth & derefter middag i Aulum missionshuset.. Alt stiger i pris, men middagen kostede stadigvæk 50 kr. pr. person & maks. 200 kr. pr. familie, I år var der ændringer på menuen, det er vist første gang:)  Men, alt smagt godt & der var mad nok til alle..
 Bod med armensk kunsthåndværk .. tak til Hanne Frøkjær - Jensen
billig priser & super kreativ kunsthåndværk fra mit hjemmeland - Armenien
Der var også mulighed for købe julegaver  ;)
alt det er håndlavet.. )

Som I kan se interessen var stor..)
 Nyt fra Armenien ved Nane Khachatryan.. derefter en lille film om ''Light to kids'' projektet
Vi hørt igen om Biskop Mkrtich, ''Light 2 kids'' projektet i 13 byer & har 15 ansætter

Nane fortalt om handicap projektet.. hvori forældre til handicappet børn (autister, mental hjernepro. osv.) fik et ønsker om at deltage i bibel undervisning, mens deres børn får bibel undervisning af det frivillig.. Initiativet & lysten var forældrenes & med hjælp af Nane & alle de frivillig folk er der oprettet 2 Bibel undervisninger.
Dvs. der er delt undervisninger til mor & børn.. :)
Emnet ''Fest for Nubarashen's børn'' fortjener en separat blog.. så den kommer i en af det næste blog..
Som Nane siger ''Դժվար ա.. բայց հնարավոր ա''
''Det er svært men det er muligt''

Manden som sidder med hånden oppe, åbner op for debatten ''lidt mere fokus på Artsakh / Nagorno Karabakh..'' han kom med forslag om at arrangerer turisttur til Artsakh / Nagorno Karabakh 
Jeg var personlig meget glæd for den forslag.. & kunne nok ikke skjule min glæde..;)
Dette var resultatet af, at 2 damer kom over til mig efter mødet for at hører om jeg var fra aserbaijan..? Det blev dog informeret hvor jeg kom fra.. Men..
Det viser endnu en gang at tit & ofte er folk ikke orienteret nok om vores konflikt..
En aserbaijaner ville aldrig være til sted til møde om Armenien, med mindre der skulle være en provokation..
Еn aserbaijaner ville aldrig være ''glæde'' for Artsakh's /Nagorno Karabakhs vegne.. Det kan godt ske at befolkningen i Aserbaijan er villigt til accepterer Artsakhs eksistens.. men det er regeringen ikke.. & man risikerer en døm - med den ''flot'' titel ''landsforræderi'', hvis man blot sidder i en møde sammen med os.. & så er det lige meget om jeg er fra Jerean, Artik, Artsakh eller Syrien.. det kan risikerer en døm bare for at være tilsted hvor der er etniske armenier er..
aserbaijansk regering bremser alt kontakt hos aserbaijaner -titlen ''landsforræder'' er meget tungt ..
blogger kan blev idømt bare for skrive noget om Armenien, eller hvis velkommen har ''ikke kontrollerer nok'' sin blog.. så der kommer kommentar fra etniske armenier.. eller hvis man skriver sammen med en etniske armenier på Facebook..
Melodi Grand Pris i Aserbaijan viser ikke længere vores armensk sanger.. detter er resultat af at et par år tilbage, en del aserbaijaner stemte for den armenske sang i Melodi Grand Pris.. hvilket var et stort overraskelse for regeringen..de blev kontaktet af efterretningstjeneste efterfølgerne..
Forfætter som skriver romaner hvor det er navn nogen med armenske navn eller personer bliver idømt for landsforræder.. & er nød til at flygte fra landet ..
Men regeringen har ''lange ærmer'' & det er lang nok til at tage fat i OGSÅ i udlandet..
Dog alt provokation & protester roses & prissættes..
Jeg kommer blot med det basale eks. for at I kan danne jer et overblik over hvorfor ville der aldrig være en aserbaijaner tilsted til vores møde..
Forsættelsen kommer snart .. ;)

No comments:

Post a Comment