Որոնում/search

23.1.13

Կիլկաշ (Kilkash)


Կիլկաշի համար մեզ պետք կգա
  • 250գր. խաշած հատիկ լոբի
  • 50գր.պոպոք
  • Սոխ
  • Սխտոր
  • Յեթ
  • Աղ ու պղպեղ կամ կարրի


Պատրաստման եղանակը :)


Սկսենք սոխից..կտրատում ենք  :) ինչքան մանր ենքան համով կստացվի մեր կիլկաշը 



Պոպոքն էլ նույն ձևի մանրացնում ենք

Մի քիչ պոպոքի մասին
Պոպոքի մակերեսի գալարները և փոսերը հիշեցենում մարդկային ուղեղը, իսկ պոպոքի ամբողջական կառուցվածքը հիշեցնում է ուղեղի 2 կիսագնդերը: Կարծես թե բնավ էլ պատահական չէ, որ դիետոլոգներն ուղեղին շատ հաճախ կոչում են «ուղեղի սնունդ»: Պոպոքը պարունակում է մեծ քանակությամբ omega-3 ճարպաթթու, որն էլ մեծապես նպաստում է ուղեղի աշխատանքի լավացմանը
Լոբին աղում ենք  
թավայի մեջ լցնում ենք ձեթը ավելացնում ենք կտրատված սոխն ու պոպոքն ու տապակում ենք
հետո մեր աղացած լոբբին 


պարբերաբար մասսան խառնում ենք
վերջում ավելացնում ենք աղ ու պղպեղ կամ էլ կարրի
թողնում ենք, որ մի փոքր սառչի


մեր կիլկաշը
Բարի ախորժակ հայեր ջան 

No comments:

Post a Comment