1. ԽՈՐՈՎԵԼ - այս մեթոդով ջերմային մշակում անցած մթերքը ամենաքիչն է սննդային արժեք կորցնում:
2. ԹԽԵԼ - ամենաարդյունավետ ջերմային մշակումն է:
3. ՏԱՊԱԿԵԼ- երրորդ տեղում է, ու նույնպես քիչ սննդային արժեքներ է կորցնում:
4. ՇՈԳԵԽԱՇԵԼ - այս մեթոդով արդեն բավականին օգտարար նյութեր կորցնում ենք:
5. ԽԱՇԵԼ - ամենաշատ սննդային արժեք և օգտակար նյութեր կորցնում ենք խաշելուց, իսկ լավ խաշելու դեպքում կորցնում ենք ամեն ինչ...
Փաստորեն մեզ բժիշկը խորհուրդ է տալիս ուտել միայն անվտանգ կերակուր? .... իրականում սնունդը պետք է չլինի անվտանգ, սնունդը պետք է լինի օգտակար..
Խորեն Հարությունյան
No comments:
Post a Comment